Bak time!

Är ensam hemma och fick för mig att baka något enkelt så jag har gjort Cornflakeskakor fast med två små ändringar.
1. Använde mig av HavreFras flingor istället
2. Och la smeten i en avlång brödform istället.

100 g smör
1 dl ljus sirap
3/4 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl cornflakes
Småbrödsformar att klicka smeten i (det gör hanteringen och förvaringen lättare än om man klickar på plåt)


Smält smöret i en kastrull, blanda i sirap, socker och kakao.
Koka upp under omrörning och låt koka ca 2-4 minuter tills konsistensen känns lite tjockare
Ta kastrullen från värmen och blanda i vaniljsocker
Vänd försiktigt ner cornflakesen så de inte krossas alltför mycket, men ändå så att alla bitar blir täckta av kolasmeten.
Klicka smeten i småbrödsformarna och låt stå ett tag så de stelnar något.

Jag har inte smakat de än för just nu står de i kylen, men jag fotar och avslöjar hur det smakar senare! ;)


Kramis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback